ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόληψη & Θεραπεία

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 
Αισθητική Οδοντιατρική

Μέθοδοι λεύκανσης, όψεις ριτίνης και ολοκεραμικά συστήματα είναι κάποιοι από τους αισθητικούς τρόπους αποκατάσταση για την επίτευξη ενός όμορφου, υγιούς και ελκυστικού χαμόγελου, για άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

 
Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα συνήθως κατασκευάζονται από τιτάνιο και θεωρούνται η πιο επιτυχής μέθοδος της προσθετικής, λόγω της ενσωμάτωσής τους στα οστά. Ο ασθενής αποκτά μια σταθερή βάση για το τεχνητό δόντι που τοποθετείται χειρουργικά στη γνάθο.

 
Περιοδοντίτιδα / Ουλίτιδα

Ουλίτιδα είναι μια φλεγμονή των ούλων που εμφανίζεται απότομα και αφορά ένα ή περισσότερα δόντια. Η περιοδοντίτιδα μοιάζει αρχικά με την ουλίτιδα αλλά επειδή η φλεγμονή προχωράει προς τα οστά, η τα δόντια χάνουν τη στήριξή τους και χωρίς άμεση επέμβαση, θα πέσουν.

 
Προσθετική

Ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με το κτίσιμο ή την αντικατάσταση του φυσικού δοντιού με τεχνητά υλικά, όπως οι μόνιμες στεφάνες (θήκες), οι γέφυρες, οι ολικές οδοντοστοιχίες και οι μερικές οδοντοστοιχίες.

 
Ενδοδοντικές θεραπείες

Όταν σε ένα δόντι έχει φθαρεί σημαντικά το ορατό στο στόμα μέρος του και έχει μολυνθεί ο πολφός του, ενδείκνυται η θεραπεία της ενδοδοντικής θεραπείας ή απλά της απονεύρωσης. Η επιτυχία της στοχεύει στη διατήρηση δοντιών που άλλοτε ίσως να ήταν καταδικασμένα να εξαχθούν.

 
Εξακτική

Όταν έχουν εξαντληθεί τα θεραπευτικά και προσθετικά μέσα διάσωσης ενός δοντιού, η ιατρός προχωράει σε εξαγωγή, χρησιμοποιώντας πάντα όλες τις σύγχρονες όχι μόνο χειρουργικές αλλά και ψυχολογικές τεχνικές, ώστε να ολοκληρωθεί η εξαγωγή ανώδυνα και χωρίς μετεξακτική ενόχληση.

 
Οδοντική χειρουργική

Με απώτερος σκοπό τη διατήρηση της φυσικής οδοντοφυΐας από υγιεινής, λειτουργικής και αισθητικής άποψης, η οδοντική χειρουργική ασχολείται με τη μελέτη, την πρόληψη και τη θεραπεία της αδαμαντίνης και της οδοντίνης και ειδικότερα ασχολείται με τη τερηδόνα.

 
Παιδοδοντία

Επειδή τα νεογιλά δόντια των παιδιών παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές από αυτά των ενηλίκων, η παιδοδοντία είναι η εξειδικευμένη οδοντιατρική φροντίδα που ασχολείται με την παρακολούθηση της στοματικής υγείας παιδιών κι εφήβων.